maandag 11 juni 2012

Dagje design voor de meiden van LiL.nl


Een dag die goed begon met het missen van de bus. Van station Zaandam tot aan het Hembrugterrein werd er fanatiek doorgelopen door de LiL stagiaires Dzeneta en Jennifer. Met nog meer pech voor de boeg kwam het duo aan bij Design District. Een van het olijke paar was haar naamkaartje vergeten en mocht de dag doorbrengen als Nana Bouwens.


Met een beursvloer waarop 140 stands vol design tentoon werden gesteld, was er voldoende te zien. Thonet stond er met een nieuwe collectie stoelen. Kartonnen exemplaren die de klant zelf in elkaar mag vouwen. Het doet u denken aan de Dutch Design Chair, maar is toch echt even anders. Groter en dikker van stuk, is deze Thonet een interessant stuk design.

Nog een paar opvallende designstukken zijn de Fusion Tables van Aramith. Van een mooie stijlvolle eettafel naar een vermakelijke speeltafel. Een potje biljart of een avondje poker, het kan met een Fusion Table allemaal. Ook de stoelen van Casamania en Bounce, mogen niet over het hoofd worden gezien. Waar voor de ene stoel functioneel, innovatie en esthetisch geldt, geldt voor de ander spannend, anders en trendy.
Bounce stoel, waarvan de elastieke zitting vervangen kan worden voor een andere kleur
Om alle pech wat te verzachten konden Dzeneta en Jennifer met een mini shuttle naar diverse Off Site locaties. Het werd zelfs nog beter toen bleek dat een mini shuttle een mooie Mini Cooper bleek te zijn en de chauffeur met knappe looks.

Zo werd er een bezoek gebracht aan de Piet Boon locatie en Zuiver. Twee locaties die veel te bieden hebben qua design en nieuwe collectie. Met een vriendelijk ontvangst waarbij de koffie en thee al klaar stonden, was het rondlopen in de showrooms een waar genoegen.
Zuiver showroom, met nieuwste versie van de Ridge Rib stoel
Al met al was een dagje Design District een ware uitdaging en een leuke ervaring voor onze stagiaires Dzeneta en Jennifer. Iets wat de meiden nog wel even moesten doen, was de enquĂȘte invullen van Design District. Zijn Dzeneta en Jennifer ware Designterroristen?

Allebei vallen ze in de categorie 26-35 punten, zullen ze daarmee een voldoende scoren om een designterrorist te zijn? Bepaal het zelf met de volgende tekst die bij het puntenaantal vermeld staat.

"U bent een ontwerper, al bent u dan een beetje ouderwets. U wilt mooie dingen maken die nog functioneel zijn ook. Daarmee verdient u een goede boterham. Maar uw vak brengt u er niet mee om zeep. Het lukt u hooguit om uw collega’s in slaap te sussen."

1 opmerking:

  1. Leuk om te lezen!
    Hoop dat jullie in juni weer komen!
    Groeten,
    Team Design District

    BeantwoordenVerwijderen