donderdag 19 juli 2012

Dat het huis TE vol is met prullaria interesseert ons niet, gezellig moet het zijn
CHAOS! Overal waar u kijkt, ziet u kaarsen, veel kaarsen, genoeg kussens op de bank om geen plek meer over te houden en heel veel tierelantijntjes. Doordat het in Nederland vaak koud en regenachtig is, versieren we graag het huis. Dat het vol raakt, dat interesseert ons niet. Het huis zal gezellig worden en weggooien doen we niet. Poefje hier, etagère daar, lantaarntje hier, vaasje daar. Het staat allemaal prachtig in huis, maar echt gebruiken doen we niet. Met al die gezelligheid in huis kan het snel een chaos worden. Rondslingerende bijzettafeltjes, fotolijstjes die overal en nergens staan en kussens die naast de bank liggen, omdat het eigenlijk niet echt lekker zit met een stel kussens in de rug. Tsja, wat moeten we ermee? HELP!
Een beetje orde in de tent, pardon het huis, is al een stuk beter. Het is niet alleen gemakkelijker schoonmaken, want hoe lang duurt het wel niet om alles af te stoffen, lopen en zitten gaat ook een stuk beter. Natuurlijk is een beetje gezelligheid fijn. Niets liever in een huis thuiskomen waar het lekker ruikt, de bloemen in bloei staan en het sfeervol is aangekleed. Maar er zijn grenzen. Om u een beetje op weg te helpen in het gezellig en ordelijk houden van het huis, hier wat handige tips.


1. Vensterbanken zijn een bron van te veel fotolijstjes, bloempotten, lantaarns en kaarsen. Probeer maat te houden. Houdt ten minste 30 centimeter afstand tussen het ene en het andere woonaccessoire, zo lukt het nog om af te stoffen en ziet de vensterbank er niet rommelig uit. 
2. Mandjes: ze zijn ontzettend leuk, maar het kan weleens te veel worden. Verstandig is om mandjes te kopen die afgesloten kunnen worden. Veel handiger bij het stoffen en om al het troep in de mandjes uit het zicht te houden. 
3. Let op de juiste kleurencombinaties. Het is de trend om kleuren te combineren. Maar denk hierbij om de juiste kleuren te combineren om het niet rommelig te laten ogen. Dus felle kleuren met felle kleuren en pastelkleuren met pastelkleuren. Een neutrale kleur met OF een felle kleur OF een pastelkleur, maar pastelkleuren met felle kleuren ogen al snel rommelig. 


En ziet het huis er na een verbouwing, verhuizing of opruiming nog niet uit zoals u wilde? Bekijk dan de website Club van Slechte Huisvrouwen en u zult zich vast een stuk beter voelen. 


Toch nog een extra kussen op de bank nodig? Bekijk alle kussens op LiL.nl


Bronnen foto's: 
Foto 1: http://pinterest.com/pin/234750199296186226/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten