vrijdag 27 juli 2012

Living like a tourist every day

Zou het niet fantastisch zijn als u het hele jaar door een vakantiegevoel heeft? Rust in uw hoofd. Niets dat moet. Alles mag. Natuurlijk is het niet realistisch om het hele jaar door vakantie te vieren, behalve dan voor een select groepje mensen dat niet hoeft te werken. Toch is het belangrijk om af en toe even uw rust te nemen, zonder dat u daar per se vakantiedagen voor op hoeft te nemen. Maar hoe?

Volgens econoom Arjo Klamer is onze behoefte aan vakantie een cultuurverschijnsel. Het is iets dat we elkaar aanpraten. Collega’s en vrienden om u heen gaan op vakantie en bij uzelf komt dan ook de behoefte aan vakantie naar boven. Een logische gedachte is dan ook dat u toe bent aan vakantie, maar dat duurt vaak nog even. 

Nu iedereen zo’n beetje op vakantie gaat worstelt u met het extra werk dat nu wordt verdeeld over de achterblijvers. Dit terwijl u natuurlijk ook liever wilt genieten van het mooie weer. Ook voor u is het mogelijk te genieten van de zomer, zelfs wanneer u gewoon moet werken. Ga een stukje wandelen tijdens uw lunchpauze, of lekker lunchen op het terras. 


De sleutel tot het succes, oftewel de manier om dat vakantiegevoel te krijgen of te behouden, is vrij simpel. Het draait allemaal om het verbreken van uw routine. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan.

Daarom een aantal tips en mogelijkheden om u op idee├źn te brengen:
- Zet vakantiemuziek op in de auto onderweg naar huis of tijdens het koken.
- U slaat altijd bepaalde winkels over tijdens het winkelen. Ga nu juist eens bij die winkels naar binnen die u normaal over slaat en sla uw gebruikelijke winkels over.
- De meeste mensen spelen alleen spelletjes op vakantie. Doe eens gek en pak een stel kaarten, dobbelstenen  of Party en Co en laat vooral die televisie uit!
- Ga op de fiets of lopend boodschappen doen en kijk eens wat meer om u heen naar uw omgeving. U hoeft echt niet ver weg om te genieten van mooie natuur of gebouwen.
- Veel mensen zijn op vakantie. Dat betekent minder mensen om mee af te spreken en meer tijd voor uzelf. Pak een goed boek, neem een lekker bad of ga voor een lekkere massage. Kortom, verwen uzelf.
- Ook al heeft u maar een half uurtje de tijd: ga lekker de tuin in, op het balkon zitten of borrelen op het terras. Dat half uurtje kunt u vaak wel missen.

Heeft u nog wat nodig in de tuin of op het balkon? Misschien heeft LiL wat u zoekt!
1. Strandstoel bloemen, Present Time, 44,95 euro
2. Plastic glas blauw en roze, &Klevering, 4,95 euro
3. Vuurschaal op poten, Esschert Design, 34,95 euro  

Bronvermelding:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten