vrijdag 6 juli 2012

Muurkladderen

Ze stammen af uit de prehistorie, bestaan dus al eeuwenlang, maar worden dagelijks nog steeds toegepast in hedendaagse interieurs. Wat begon als het weergeven van gebeurtenissen met behulp van kleine tekeningentjes, is tegenwoordig hot en happening. Geef nou toe, de muur in je slaapkamer geheel bedekt met een prachtige muurschildering. Dat is toch eens wat anders als een simpel schilderijtje.

Op de basisschool heeft iedereen wel een beetje geschiedenis gehad. Zo ook wel over de bekende badhuizen van vroeger. Ook deze hebben van die prachtige muurschilderingen, die veelal nog steeds bewaard en behouden blijven.
Tegenwoordig heeft het muurschilderen een modernere draai gekregen. Jongeren kalken met spuitbussen muren onder en zien dit als kunst. Vandaag de dag hoeft dit niet alleen meer buiten. Ook de muren in uw woon of slaapkamer kunnen voorzien worden van een prachtige muurschildering.Dan wel niet met verf uit een spuitbus, maar wel met de gewone dagelijkse borstel en kwast. Denk maar aan een prachtige boom in uw slaapkamer waardoor u één wordt met de natuur, of een sprookjes bos voor in de kinderkamer waar uw kleintjes als prinsessen in slaap vallen.
Mientje Meussen is een kunstenares die prachtige muurschilderingen creëert in welke woning dan ook. De ouderwetse muurschilderingen van eeuwen geleden hebben tegenwoordig een modern, maar toch nog klassiek tintje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten