donderdag 19 juli 2012

Reviews van LiL.nl, GEFU Pastamachine Perfetta


Lees hier reviews over producten van LiL.nl. Mocht u zelf een review hebben over een product, laat het ons weten dan plaatsen we deze met foto en al vanaf nu ook op het blog! 


GEFU Pastamachine Perfetta

Dat verse pasta maken zo snel en simpel is, weet je pas wanneer je het zelf hebt geprobeerd. Fleur van LiL heeft de GEFU Pastamachine Perfetta getest en het resultaat geproefd!

Is het de eerste keer dat je pasta draait, dan is het verstandig om niet meteen de hele homp deeg in de machine te proppen. Begin met kleine stukjes en draai deze eerst tot een gewenste dikte. Met de grote draaiknop aan de zijkant is het gemakkelijk om met de GEFU de dikte van de pasta te bepalen. De knop iets uittrekken en dan draaien maar.

Juiste dikte bereikt? Dan kun je er van maken wat je nodig hebt. Voor ravioli snijd je cirkels en voor lasagnebladen snijd je rechte bladen. Maar ga je voor spaghetti dan ga je door naar het volgende deel op de machine. Plaats de lap deeg in de juiste roller en slinger de spaghetti eruit! Ga je het meteen koken, dan kan de pasta direct in kokend water. Ingevroren kun je de pasta nog een maand bewaren. 

Nog enkele tips: 

  • Zorg voor een goed recept, bijvoorbeeld uit De Zilveren Lepel. Misschien wel de bijbel onder de Italiaanse kookboeken?
  • De kooktijd is voor iedereen anders. Probeer eerst een sliertje of stukje uit, niet meteen de hele bups. Begin met ’n minuut, is het erg taai dan kan het wat langer.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten