vrijdag 20 juli 2012

Zon, zee, strand? Of ook een snufje cultuur?


Waar brengt deze zomer u naar toe? Een zonnig resort, een met cultuur overgoten stad? Of gaat u voor een sportieve vakantie in de bergen? Er is genoeg te doen en er zijn genoeg plaatsen die de moeite waard zijn. Zo ook Parijs, de stad van de liefde, maar ook musea. Bent u op doorreis naar Italië, misschien dat u dan nog een pitstop kunt maken in Parijs en dan specifiek bij Centre Pompidou.

Maak een paar uur vrij voor een van de vooraanstaande architecten uit Italië. Van 20 juni t/m 10 september 2012 kunt u de tentoonstelling La Tendenza bezoeken in Centre Pompidou. Met meer dan 250 tekeningen, modellen, films, foto’s en schilderingen uit de Italiaanse architectuur tussen 1965-1985, maakt u een waardevolle stop. De tentoonstelling laat de hoogtepunten zien van de beweging die architect en designer Aldo Rossi in gang heeft gezet.

Rossi had vernieuwende denkbeelden over stedenplanning, deze heeft hij uiteen gezet in zijn boek L'Architettura della Città. Maar niet alleen deze stedenplanning, ook zijn gebouwen en producten zijn spraakmakend. Denk maar aan de Alessi producten die van zijn hand komen.
Waar u ook naar toe gaat, komt u langs Parijs en bent u een designliefhebber? Breng dan een bezoek aan La Tendenza in Centre Pompidou.

Heeft u nog vakantie tips? Laat het ons weten, dan delen wij het op het blog! 

Bronnen: 
foto 1: eigen foto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten