donderdag 23 augustus 2012

1 en 1 = MirnicologyTwee mensen die elkaar tegenkomen en er achter komen dat ze dezelfde interesse hebben, komt vaak voor. Maar dat er een bloeiend bedrijf ontstaat lukt ook vaak niet. In dit geval is het de twee mensen achter het merk Mirnicology wel gelukt.

Partij 1: 

Partij 1 heeft als droom schrijver worden, vertrekt naar LA om te schrijven voor Nederlandse tijdschriften en leert om te gaan met een camera. Mirjam Leslie-Pringle had deze droom en is naar Los Angeles gegaan. In 2000 is Mirjam teruggekeerd naar Nederland om te gaan werken bij de televisie en schreef twee kinderboeken. Van het een kwam het ander en dit leidden ertoe dat de Hollandse begon met het maken van lampenkappen, gebaseerd op fotografie.


Partij 2: 

Partij 2 begon met een creatieve carrière in 1996. Succesvol, want prijzen ontwerpen voor internationale sterren zoals Jennifer Lopez en Destiny’s Child doet niet iedereen. Maar ook televisiesets ontwerpen behoorde bij deze carrière. Nicolaas Gallois is de man achter deze loopbaan. Na nog wat jaren in Londen om een online game platform te realiseren kwam Nicolaas terug naar het kleine kikkerlandje. Niet veel later begon deze creatieve man zijn eigen reclamebureau, YBR Claire.


Conclusie:

Na een ontmoeting op het reclamebureau van Nicolaas, besloten de twee om hun ideeën te bundelen en samen te gaan ontwerpen. En dit was het begin van Mirnicology.

Een merk dat lampen ontwerpt en creëert die niet alledaags zijn. Creativiteit straalt van de kappen af en geeft een bijzonder effect. Mirnicology blijft bij, zal niet snel vervelen en is ook verkrijgbaar bij LiL.nl

Bronnen:
Foto 1, LiL.nl
Foto 2, Mirnicology.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten