zondag 6 oktober 2013

Tips: Scandinavië in het interieur

IKEA, Muuto en HAY zijn een van de vele Scandinavische merken die niet meer weg te denken zijn uit de woonwereld. Ook in de mode is Scandinavië een belangrijke speler. Kijkend naar de vele Scandinavische interieurs die op de Scandinavische woonblogs te vinden zijn, begrijpen wij waarom. 

Scandinavische interieurs ademen kalmte en rust uit. Dat zwart en wit een buitengewoon goede combinatie is, bevestigen deze interieurs nogmaals. Bovendien is al het kleur uit de woonkamers verbannen, op enkele houttinten na. Geen overdaad aan accessoires op tafel. Natuurlijk mogen de kandelaars en waxinelichtjes gewoon blijven staan, maar de stapels (gekleurde!) tijdschriften mogen veilig worden opgeborgen. 

Waar de tafels en krukken over het algemeen vrij basic worden gehouden, mag er in het Scandinavische interieur los worden gegaan op de muur. Zwarte lijsten met zwart-witte posters erin zijn het helemaal. Geen lijst bij de hand? Posters, kaarten en foto's (uiteraard zwart-wit) mogen ook met tape (ook zwart-wit) worden opgehangen.

Kristofer Johnsson is een fotograaf die wel raad weet met zwart en wit. Hieronder kunt u zien waarom. Ook zo dol op deze stijl? Wij selecteerden hieronder onze favoriete Scandinavische producten. Oké, we hebben stiekem gesmokkeld. Niet elk product is van een Scandinavisch merk, maar de uitstraling doet denken van wel. Veel (stijl)plezier!


Beeld: Kristofer Johnsson

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het mooi, maar is hier in huis met een kind van 3 niet te doen om deze stijl zo strak door te trekken.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan wordt het inderdaad wat lastiger. Maar zwarte en witte opbergboxen voor het speelgoed zullen vast een hoop schelen. Je kunt er ook voor kiezen om een ruimte, zoals de slaapkamer zwart met wit in te richten. Dit zal vast beter lukken!

      Verwijderen