maandag 13 februari 2012

De wereldwijde pionier in meubelontwerp...


...is Thonet.  Al vanaf 1819 werden stoelen van eigen ontwerp geproduceerd. Michael Thonet is de grondlegger van het grote merk. Meneer Thonet ontwikkelde een nieuw gebruik van verwerking van gebogen hout. Dit heeft Thonet gemaakt tot wat het vandaag de dag is.

In de jaren 30 van de vorige eeuw werd het assortiment verbreed door buismeubelen. Hierbij kwamen nieuwe modellen van Mart Stam, Marcel Breuer en Mies van Rohe. Al deze ontwerpers stonden in verbinding met het Bauhaus.

Tegenwoordig produceert Thonet nog altijd de klassiekers uit gebogen hout en de buismeubelen. Ook nu worden er nieuwe producten van bekende ontwerpers geproduceerd. Hierbij behoren onder andere Stefan Diez, Claudio Bellini, James Irvine en Hadi Teherani.

Het bekende meubelmerk wordt inmiddels geleid door de vijfde Thonet generatie.  In de bijna 195 jaar dat dit bedrijf bestaat is er veel gebeurd en geproduceerd. Ondanks alle ups en downs blijft Thonet overeind staan. Dit geeft LiL.nl de gelegenheid om u de klassiekers en de nieuwste modellen aan te bieden. Bureaus, stoelen, bijzettafels, tafels, fauteuils, tuinstoelen en banken kunt u op uw gemak bekijken op de site van LiL.nl. Voor een overzichtelijke site kunt u terecht op Thonetshop.nl van LiL. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten