dinsdag 3 juli 2012

Lekker ouderwets, maar zeker niet oubollig!

Het klinkt misschien een beetje oubollig en ouderwets maar de laatste tijd begint het quilten zijn weg weer te vinden in hedendaagse interieurs. Dat stereotype beeld van al die oude dames die dan met een brilletje op hun neus achter de geraniums zitten te quilten, kunt u maar beter de achterdeur wijzen! Tegenwoordig zijn genoeg onder ons die hun creatieve buien met lapjes delen op het blog! Miramoza is bijvoorbeeld zo een blog. Hier vindt u de leukste verhalen en avonturen over alle soorten lapjes!


Quilts werden jaren en jaren geleden al gemaakt. De eerste quilt ooit gemaakt komt uit de Romeinse tijd. Ze dienden voornamelijk als een warme deken in een koude jaargetijden. De motieven waren dan ook vaak simpel. Quilten heeft vele hoogtepunten gekend zoals in de negentiende eeuw en in 1976 tijdens het tweehonderdste onafhankelijkheidsfeest. Het is dan ook niet gek dat het quilten tegenwoordig weer helemaal hot is. 

Het aller-leukste aan een quilt is natuurlijk het feit dat u het geheel zelf kunt maken! Met kleine stukjes stof maakt u de mooiste quilts voor op uw bed of bank. Een quilt geeft niet alleen dat karakteristieke tintje, maar is ook nog eens lekker warm! Een quilt kunt u dus geheel aanpassen naar uw eigen smaak en interieur. Nu begrijpen wij ook wel dat het natuurlijk niet zo is dat u 1,2,3 begint met het maken van een quilt. Overigens kost het maken ervan ook nog eens veel tijd. Maar tegenwoordig zijn er een talloos aantal boeken, websites, blog, noem het maar op met tips voor het maken van een prachtig quilt. Lekker ouderwets, maar zeker niet oubollig! 

Denk bijvoorbeeld aan het maken van een klein lapjesdekentje dat u prachtig kunt inlijsten voor aan de muur. Of wat dacht u van een stijlvol gequilt kussen voor op de bank?
Deel uw ideeën met LiL en creëer uw eigen lappendeken! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten