dinsdag 7 augustus 2012

De tuinbeleving


Komt u in even lekker tot rust in uw tuin na een lange dag werken? Of geeft u vaak feestjes voor vrienden of buren in de tuin? Of kiest u voor een gezinstuin met een groot grasveld en speeltoestellen? Bij het kiezen van een doel voor uw tuin komen er nog veel meer dingen om de hoek kijken. Voor wat voor beplanting gaat u? Is de tuin geschikt voor uw huisdieren? Komt er een waterornament of een vijver? Kiest u voor een loungeset? Maar ook, wat voor tuingereedschap heeft u nodig?

Een hoop vragen en keuzes die u moet overwegen voordat u begint. Gelukkig zijn er veel boeken en tijdschriften die u op weg helpen met het (opnieuw) inrichten van uw tuin. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een tuinarchitect in de arm te nemen. Als u het allemaal veel minder groot aan gaat pakken en alleen een bepaald gedeelte van de tuin gaat doen, dan kunt u dit gemakkelijk zelf doen. Het zal u niet in één weekend lukken, zoals bij de bekende tuinprogramma’s, maar u kunt alsnog dezelfde kwaliteit krijgen.
Zit u lekker in uw tuin te genieten van het mooie weer? Helaas blijft er altijd werk in een tuin. Er moet gras worden gemaaid, struiken gesnoeid, takken opgebonden en grasranden worden afgestoken. Eenmaal klaar is het gras weer te lang of de takken zijn flink doorgegroeid. Tenzij u kiest voor een onderhoudsvriendelijke tuin of een tuinman inhuurt.

Als u zelf het onderhoud gaat doen, zorg dan voor goed gereedschap. Het is bijvoorbeeld verstandig om goed na te denken welke grasmaaier bij uw oppervlakte gazon past. Ook is er allemaal handig gereedschap dat het onderhouden voor u een stuk makkelijker en leuker maakt. Op tuingereedschapvanlil.nl kunt u heerlijk rondstruinen en vindt u van alles voor uw tuin. Vergeet ook niet een handig ophangsysteem, zodat het gereedschap niet door de garage of schuur slingert.  

Bronvermelding:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten