donderdag 13 september 2012

Abracadabra ZenzaZe komen van ver, het duurt even voordat ze gemaakt zijn, maar dan heeft u ook wat. Zenza-lampen zijn namelijk niet zomaar lampen. Uren lang maken echte vaklui, die dit werk generatie op generatie doen, kleine gaatjes in het koper. Het resultaat is een schitterend patroon of een aaneenschakeling van kleine gaatjes in een bol, ster of welk figuur dan ook. Bij een Zenza-lamp gaat het dan ook niet alleen om de sfeer die deze uitstraalt, maar ook het verhaal achter de lamp.

Een lamp van de IKEA is goedkoop en geeft licht. Maar een verhaal achter de lamp? Met duizenden tegelijk komen ze van de lopende band af en die Fillsta-lamp in België zal echt niet anders zijn dan de Fillsta-lamp die in de Nederlandse IKEA wordt verkocht. Een Zenza-lamp is echter altijd uniek. Dan weer een gaatje hier, dan weer een gaatje daar. Geen lopende bandwerk en altijd bijzonder.

Waar het allemaal om draait bij een Zenza-lamp is de sprookjesachtige uitstraling. Door de kleine gaatjes sijpelt het licht en geeft het een mooie weerspiegeling op het plafond of de muur. Zo waant u zich voor even in duizend-en-één nacht sferen.


1. Gabs Filisky Small, Zenza, € 98
2. Filisky Sufi L Zilver, Zenza, € 339,95
3. Filigrain XXXL Zilver, Zenza, € 649
4. The big little pear, Zenza, € 89
5. Tablelamp Filigrain Large, Zenza, € 169


Bronnen foto's: Zenza en LiL.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten